Контроль вологості повітря при зберіганні цукру в силосах.

На Крижопільському цукровому заводі ( «Укрпромінвест-АГРО») встановлено чотири промислових осушувача MDC8000 з додатковою фільтрацією повітря, три з яких призначені для контролю вологості повітря всередині трьох силосів, останній - для контролю вологості повітря підсилосного приміщенні.

В процесі безтарного зберігання цукру в силосах виникають проблеми, зумовлені присутністю неконтрольоване вологості повітря. При зміні температури за межами силосу, волога з повітря конденсується на поверхнях внутрішніх стін і даху. Також волога проникає зверху і знизу силосу через технологічні люки і отвори. Конденсат що утворюється псує цукор, та може призвести до корозії металевих конструкцій всередині силосу, злипання і збільшення активності мікроорганізмів, що ведуть до псування або забруднення продукту зберігання. Ця проблема також існує і при транспортуванні сипучих продукції з підсилосного приміщенні. Під впливом вологості кристали цукру прилипають до стінок, грудок і викликають блокування ліній транспортування. Внаслідок цього знижується якість продукції в технологічному процесі збільшується кількість планових і аварійних зупинок.

Найпростіше і ефективне рішення ЦИХ проблем полягає у видаленні зайвої вологи з повітря всередині силосів і підсилосного приміщенні. Для цього, на заводі була впроваджені система осушення повітря на базі 4х промислових осушувачів Desiccant Technologies Group моделі MDC8000 з додаткової фільтрації повітря. Таким чином, стало можливим підтримувати допустиму відносну вологість повітря на рівні від 55 до 65% при температурі від - 15 до + 50 ° С. Як результат, цукор зберігає свою якість протягом всього періоду зберігання.

КЦ осушитель воздуха для промышленного

КЦ осушення силосів цукру

КЦ контроль влажности в силосах с сахаром

Інші наші проекти:

Промисловий осушувач повітря MDC8000 для зберігання цукру
Промисловий осушувач повітря MDC4000 встановлений на Глобинському цукровому заводі
Осушувач повітря для кондитерської фабрики. Лінія завертання цукерок
comments powered by Disqus