Оптимальний спосіб усунення існуючих проблем при виробництві кондитерських виробів
Як зупинити процеси, що погіршують якість кондитерських виробів в процесі виробництва?
Як зберегти обладнання і максимально зменшити час його простоїв?
Як поліпшити процеси тривалого зберігання та підвищити термін придатності кондитерських виробів?
Щоб досягти всіх цих цілей, необхідно досягти оптимальної вологості повітря при виготовленні та зберіганні продукції!
Якість кондитерських виробів: шоколадних цукерок, карамелі, зефіру, цукрової вати, жувальної гумки, ірису та ін. погіршується при наявності вологи в чотирьох основних зонах:
- Глазурування.
- Охолодження.
- Фасування.
- Складського зберігання.
Якість кондитерських виробів з борошна: печива, пряників, вафель, тортів, тістечок та ін. погіршується при наявності вологи в зонах:
- Вистойки.
- Підсушування.
- Фасування.
- Складського зберігання.
У цих зонах технологічно необхідно осушення повітря для гарантії високої якості готового продукту.
Неконтрольована вологість створює такі проблеми:
- Утворення конденсату на поверхнях виробничого обладнення (охолоджуючі валики та тунелі), а також у виробничих приміщеннях.
- Прилипання пакувального матеріалу до продукту.
- Утворення цвілі та бактерій на продукті, а також у виробничих приміщеннях та місцях зберігання.
- Комковання, злипання при транспортуванні пневмотранспортом гігроскопічних продуктів (цукор, какао порошок, сухі вершки, борошно та ін.)
- Аварійні зупинки виробничих ліній.
- Збій у роботі електронних та електричних систем.
- Прискорення зносу несучих конструкцій будівель та споруд.
Оптимальним вирішенням цих проблем є видалення зайвої вологи методом адсорбції в процесі виробництва і зберігання кондитерської продукції.
Цю задачу вирішують промислові адсорбційні роторні осушувачі Desiccant Technologies Group, що підтверджується досвідом їх ефективного використання в процесах виробництва кондитерських виробів.
Переваги адсорбційних роторних осушувачів Desiccant Technologies Group
- Висока ефективність осушення при низькому енергоспоживанні.
- Ефективна робота при низьких температурах.
- Простота монтажу.
- Компактне виконання та невелика вага агрегату.
- Можливість повної автоматизації процесу контролю вологості.
- Коррозионно - стійкий корпус (нержавіюча стал, алюмоцинк).
- Відповідність обладнання всім діючим Директивам і стандартам якості ЄС.
Desiccant Technologies Group - європейський виробник високотехнологічних осушувачів повітря для промисловості, що зарекомендував себе в багатьох галузях, виробляє новітнє обладнання для ефективного контролю вологості повітря при виробництві та зберіганні кондитерських виробів.
Застосування технології осушення в цехах та місцях зберігання забезпечує підтримку рекомендованої відносної вологості повітря і необхідних повітрообмінних умов:
Використання адсорбційних роторних осушувачів повітря Desiccant Technologies Group дозволить ефективно контролювати заданий режим вологості при будь - яких температурах.
Установка обладнання esiccant Technologies Group гарантує:
- попередження утворення конденсату;
- зниження виробничого браку;
- відсутність налипання продукції на транспортер;
- відсутність проблем з фасуванням / упакуванням продукції;
- попередження розвитку цвілі;
- скорочення часу простоїв через зупинку обладнання;
- створення необхідного мікроклімату в цехах та місцях зберігання;
- економію електроенергії;
- поліпшення санітарно - гігієнічного стану приміщень.
Повітря, яке повинно бути осушенне (технологічне повітря) пропускається через ротор. Молекули води адсорбуються в спеціальному cілікагелевом роторі.
Ротор регенерується другим повітряним потоком, попередньо нагрітим до 90-140 ° C. Волога видаляється з приміщення у вигляді теплого вологого повітря.
Промисловий осушувач повітря DT Group