Оптимальний спосіб усунення існуючих проблем в процесі виробництва цукру
Як зупинити процеси, що погіршують якість цукру в процесі виробництва?
Як поліпшити процеси тривалого зберігання цукру?
Як зберегти стан обладнання та максимально зменшити час його простоїв?
Щоб досягти всіх цих цілей, необхідно досягти оптимальної вологості повітря в процесі виробництва цукру!
Якість цукру погіршується при наявності вологи на наступних стадіях виробництва:
Неконтрольована вологість створює такі проблеми:
- Спікання, карамелізація в процесі обробки цукру.
- Комкование, злипання при транспортуванні та упаковуванні цукру.
- Утворення конденсату на внутрішніх поверхнях стін та даху складських приміщень.
- Утворення цвілі у виробничих приміщеннях та місцях зберігання.
- Аварійні зупинки виробничих ліній.
- Утворення та розвиток вологої корозії на поверхні металевих конструкцій.
- Збій у роботі електронних та електричних систем.
- Прискорення зносу несучих конструкцій будівель і споруд.
Оптимальним вирішенням цих проблем є видалення зайвої вологи методом адсорбції в процесі виробництва і зберігання цукру. У процесі виробництва цукру рекомендовано дотримуватися відносної вологості повітря 30 % - 50 %. При зберіганні цукру рекомендовано дотримуватися відносної вологості повітря 50 % при температурі повітря 24 °C.
Цю задачу вирішують адсорбційні роторні осушувачі Desiccant Technologies Group.
Переваги адсорбційних роторних осушувачів Desiccant Technologies Group
- Висока ефективність осушення при низькому енергоспоживанні.
- Ефективна робота при низьких температурах.
- Простота монтажу.
- Компактне виконання і невелика вага агрегату.
- Можливість повної автоматизації процесу контролю вологості.
- Коррозионно - стійкий корпус (нержавіюча сталь, алюмоцинк ).
- Відповідність обладнання всім діючим Директивам і стандартам якості ЄС.
Адсорбційні роторні осушувачі повітря Desiccant Technologies Group - це новітнє обладнання для ефективного контролю вологості повітря при будь-яких температурах. Застосування, яких добре зарекомендувало себе в процесах виробництва та зберігання цукру.
Застосування адсорбционно роторної технології осушення повітря в процесі виробництва забезпечує підтримку рекомендованої відносної вологості повітря та необхідних повітрообмінних умов.
Установка обладнання Desiccant Technologies Group гарантує:
- збереження якості продукту, пакувальної тари;
- зниження виробничого браку - попередження спікання, карамелізації, комковання в процесі обробки цукру;
- попередження утворення та розвитку цвілі / бактерій;
- попередження утворення конденсату;
- попередження появи та розвитку корозії;
- створення необхідного мікроклімату у виробничих приміщеннях та місцях зберігання;
- скорочення часу простоїв через зупинку обладнання;
- поліпшення санітарно- гігієнічного стану приміщень;
- продовження рядоку служби несучих конструкцій будівель та споруд.
Повітря, яке повинно бути осушенне (технологічне повітря) пропускається через ротор. Молекули води адсорбуються в спеціальному cілікагелевом роторі.
Ротор регенерується другим повітряним потоком, попередньо нагрітим до 90-140 ° C. Волога видаляється з приміщення у вигляді теплого вологого повітря.
Промисловий осушувач повітря DT Group